Hello, Katharina here!
I would like to show you how I created this lovely flower which I used as topper for some strawberry muffins. If you would like to get the recipe click HERE.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hallo von Katharina!
Heute gibt es von mir eine kreative Idee, um schnell und einfach einen herzigen Topper für Muffins oder Cupcakes zu gestalten. Wenn ihr das Rezept für die Erdberr-Muffins wollt, dann klickt HIER.
Start with die cutting 2-4 pieces per size of your Whiff of Joy flowers. Use different types of papers to get more variety. Use a brad to secure the layers together (it will be removed later on).
Beginnt damit, mehrere Schichten eurer Whiff of Joy Blumen auszustanzen. Verwendet verschiedene Papiere, um mehr Abwechslung zu bekommen. Benutzt 1 Brad, um die Schichten der Blumen zusammenzuhalten (es wird später wieder entfernt).
Wet each layer with water and wrinkle each layer until you got some kind of bud.
Besprüht jede Schicht mit Wasser und knüllt diese fest zusammen, bis ihr eine Art Knospe erhaltet.
Unfold the flower again, remove the brad and put a toothpick inside the whole instead. Put a bit glue on the toothpick to make it stay in place. Add a large drop of liquid pearls inside the bud.
Entfaltet die Blume wieder ein bisschen und entfernt das Brad. Steckt statt dessen einen Zahnstocher durch das Loch, den ihr mit etwas Kleber eingestrichen habt. In das Innere der Blume gebt einen größen Tropfen liquid pearls.
Die cut the leave and cut away the stem. Also wet it with water and wrinkle it. Unfold it again and use strong glue to adhere it to the bottom of the flower.
Stanzt nun das Blatt aus und schneidet den Stiel weg. Macht es nass und knüllt es zusammen. Öffnet es wieder ein wenig und klebt es mit starkem Klebstoff an die Unterseite der Blume.
Hi Katharina,
ReplyDeleteLove your Idea for the cup cakes
Looks lovely on top.
What a Whiff of joy can do hu.
Your "Click Here "dos not work
I will hop today to your blog ,think the recipe stands there.
Just love recipes looking this way.
Hugs Sonja
Aah that is such a good idea! And it makes the cupcake look even better. So cute! Hugs
ReplyDeleteIt looks great really cute
ReplyDeletegrtz Cindy
Great tutorial, Katharina! I love those beautiful dies you used, and the yellow liquid pearls is gorgeous! Thank you very much!...Nancy :o)
ReplyDeleteAdorable sweet idea Katharina!!
ReplyDeleteLove It!! Yum Yum:)
Hugz
Great idea, thanks for the tutorial. hugs, Frances
ReplyDeleteWhat a great idea, love this topper. Thanks so much for sharing. Hugs, Marion
ReplyDeleteThank you everybody for your kind words!
ReplyDeleteKatharina
Hallo Katharina!
ReplyDeleteDas ist ein wunderschoen geschmueckter Muffin - eine tolle Idee mit der Blume (ich habe gar nicht gewusst, dass WOJ auch Stanzen produziert)!
Ich habe Deinen tollen Stempel erhalten - vielen Dank!
LG
Natka
OOOooo may diet.i like to eat this.
ReplyDeleteLovely flower.
Gr Elly